Els Mossos d'Esquadra que escorten Puigdemont denuncien condicions de treball precàries

Els agents de la Regió Policial de Girona treballen en una situació "indigna", sense lavabos, vestuaris ni climatització

18.07.2016 | 19:31

Els Mossos d'Esquadra que s'encarreguen de la seguretat del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han denunciat avui a través del sindicat SAP unes condicions "precàries" en el desenvolupament de la seva labor.

A través d'un comunicat, aquesta associació sindical assegura que els agents de la Regió Policial de Girona treballen en una situació que qualifica d'"indigna".

"No és correcte que els i les policies que realitzen aquest servei no disposin ni tan sols d'una dependència on poder realitzar les seves necessitats més bàsiques", subratlla el text.

El sindicat també lamenta que "els efectius tampoc tinguin un espai habilitat per realitzar la protecció en unes condicions mínimes per a la seva pròpia seguretat".

El SAP havia denunciat aquesta "penositat" davant la Direcció General de Policia el febrer passat, així com davant el Comitè de Seguretat i Salut Laboral del Departament d'Interior al març.

El comunicat assegura que es va garantir una solució abans del 15 de juliol, però "els agents segueixen patint les llastimoses i tercermundistes condicions d'aquest dispositiu, incomplint, per tant, les promeses".

El sindicat considera "intolerable" que qui vetllen per la seguretat de Carles Puigdemont hagin de treballar en un espai provisional.

"L'hivern passat, els agents van haver de fer malabarismes per poder instal·lar una estufa per no passar fred i, arribada l'època estival, les circumstàncies de calor són més dramàtiques".

El SAP exigeix una immediata resposta i que les obres que s'havien d'haver iniciat ho facin "de manera imminent" o, en cas contrari, assegura que s'iniciaran "actes reivindicatius de més intensitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema