Els Mossos d'Esquadra van detenir, el 6 de juliol, 5 homes d'entre 33 i 55 anys com a presumptes autors de 18 robatoris amb força en estacions de telecomunicacions de Catalunya i l'Aragó. Els arrestats també estan acusats de pertinença a grup criminal.

Els delinqüents forçaven els accessos a les instal·lacions i desconnectaven les bateries que, posteriorment i amb connivència amb algunes deixalleries, venien a pes i guanyaven més de 20.000 € en un sol mes. Els danys causats a les estacions oscil·laven entre els 2.000 i 5.000 € a cadascuna de les estacions, a més d'una afectació considerable pel que fa als usuaris de les diferents xarxes. Tres dels cinc detinguts han ingressat a presó.

Les primeres investigacions es van fer després que els agents van saber que, des de feia uns mesos, l'empresa que gestiona el manteniment de les estacions de telecomunicacions de la Generalitat va patir una sèrie de sostraccions de bateries a diferents punts del país.

Un dels fets que van afegir complexitat a les indagacions va ser que aquest tipus de sostraccions no es podien detectar immediatament, ja que les bateries es feien servir si el sistema es quedés sense electricitat. Els agents van determinar que els autors tenien un alt nivell d'especialització, ja que coneixien al detall la manera d'extreure-les sense desconnectar el sistema i sense generar cap incidència.