La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va opinar que la decisió de la Fiscalia del Tribunal Suprem de no obrir una investigació contra el ministre de l'Interior genera una «indefensió absoluta» i una «desafecció» entre els catalans, i va insinuar que «igual és l'objectiu que persegueixen».

Munté, que va pronunciar una conferència en el Fòrum Europa Tribuna Catalunya, va valorar en aquests termes la decisió de la Fiscalia del Tribunal Suprem a preguntes els assistents: «Algú esperava una altra cosa?. Jo no», va dir de forma contundent la portaveu de l'executiu català.

Segons la consellera, la resolució de la Fiscalia genera una «indefensió absoluta» i una «desafecció» en la ciutadania, després dels «molts episodis» que s'han anat coneixent als últims dies i que posen en evidència, segons el seu parer, un «muntatge de persecució»: «Són fets com una catedral», va postil·lar. Munté va qüestionar que Jorge Fernández Díaz apreciï la democràcia i els seus valors i, en aquest sentit, també va destacar que en un Estat de dret «de veritat» faria «molt que ja no seria ministre».