El president de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, espera que la nova CDC, el Partit Demòcrata Català (PDC), accepti les condicions mínimes per no haver de recórrer als tribunals a causa de la similitud del nom elegit pels convergents. En unes declaracions realitzades a la Xarxa de Comunicació Local, Antoni Castellà, va recordar que les condicions mínimes per no haver d'utilitzar la via judicial respecte al PDC són de «sentit comú», com no copiar el logotip, els colors identificatius i la forma d'autoanomenar-se.

«El primer que vam fer en veure que volien utilitzar un nom molt semblant al nostre és advertir la direcció de CDC, perquè informés bé les bases i s'assessorés pels seus serveis jurídics, però -ha explicat- no vam rebre cap resposta». Segons Castellà, «les coses no funcionen així, no és dir m'agrada un nom i, com que sóc un partit gran me'l quedo»; no es tracta, va puntualitzar, «d'una ?guerra de David contra Goliat».

Ara bé, va matisar, «en el supòsit que no acceptessin les nostres condicions, llavors sí que plantejaríem la via judicial després de consultar la nostra militància». Després d'explicar que encara que als últims dies ha tingut l'ocasió de parlar amb alguns diputats del PDC «no hi ha hagut una comunicació formal i oficial», Castellà va recalcar que «espero que les diferències no acabin en un conflicte, perquè uns i altres tenim el gran repte d'avançar cap a la independència».

El líder de DC, que va recordar que el seu partit neix després d'escindir-se d'Unió «per deixar les motxilles antigues i encarar com a prioritat total i absoluta aconseguir un Estat independent», va desitjar a la nova CDC que «faci un congrés de regeneració i no pas de reproducció»..