El termini per presentar les candidatures a ocupar els càrrecs orgànics al Partit Demòcrata Català (PDC) s'ha tancat. El coordinador de Règim Intern de CDC, Francesc Sánchez, ha estat l'encarregat de repassar el llistat de noms que opten a cada plaça, destacant que la presidència i vicepresidència del PDC només ha tingut la candidatura d'Artur Mas i Neus Munté. En canvi, per a presidir el Consell Nacional del partit, s'han presentat fins a tres persones. Després de conèixer's que la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el conseller de Cultura, Santi Vila, hi optaven, Sánchez ha informat que un tercer militant, Joan Vila, també ha presentat la seva candidatura. Sánchez també ha detallat que els quatre noms entre els que s'haurà d'escollir qui ocupa el càrrec del Defensor de la Persona Associada són Iolanda Garcia, Francesc Xavier López Cadena, Enric Llauger i Iolanda Aguilar. Sánchez ha assegurat que des del PDC estan "contents i cofois" perquè en haver-hi "diverses candidatures" es garanteix "el debat".

Francesc Sánchez es referia a les llistes presentades per al Consell Nacional, el càrrec de Defensor, i també a les dues que finalment competiran per la direcció executiva del PDC. I és que, tal i com ha confirmat ell, després que Germà Gordó hagi presentat i retirat d'immediat la seva candidatura, només hi haurà dues -la que lidera Ignasi Planas i la que encapçalen Marta Pascal i David Bonvehí- que s'enfrontaran per ocupar la direcció del partit.

Aquest dijous, la formació es reunirà amb representants de totes les candidatures per acordar els termes de la campanya interna i les condicions que hauran de complir en anar a demanar el suport dels associats, per tal que els votin els dies 22 i 23 de juliol.