La direcció de Vueling ha garantit avui a la Generalitat que el pròxim cap de setmana del 15 de juliol podrà operar amb normalitat, sense cancel·lacions, tot i que podria fer algunes "reprogramacions" de vols, aprofitant que ha incorporat a la seva flota un avió Jumbo amb més capacitat de passatge.

La Generalitat ha convocat avui a la seu del departament de Territori i Sostenibilitat als responsables de Vueling a la primera comissió de seguiment sobre l'operativa de l'aerolínia, després de les nombroses cancel·lacions i retards que va registrar el primer cap de setmana de juliol al aeroport de Barcelona-el Prat.

La reunió ha durat prop d'una hora i a ella han assistit el director d'Estratègia de la companyia, Fernando Estrada, i la directora de Relacions Institucions, Silvia Estivill, així com el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio; el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; la directora de l'Agència Catalana del Consum, Montserrat Ribera, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa.

La trobada ha servit per conèixer els plans de Vueling de cara al proper cap de setmana del 15, 16 i 17 de juliol, quan s'espera un important volum de passatge al Prat, coincidint amb l'inici de les vacances per a moltes persones, mentre que l'operativa del proper 30-31 de juliol i 1 d'agost s'analitzarà en la reunió que tindrà lloc el dilluns de la següent setmana.

Segons ha explicat Ricard Font, Vueling els ha informat de les mesures que ha pres per reforçar la seva flota i la seva plantilla i evitar així que es reprodueixin les incidències del primer cap de setmana de juliol, quan les cancel·lacions van afectar a uns 8.000 passatgers i els retards de vols a altres 56.000.

Vueling, que abans d'aquesta crisi tenia dos avions en reserva, disposa ara de sis aeronaus, així com un Jumbo amb prop de 400 places radicat al Prat que li permetrà millorar la maniobra operativa.

Abans de juliol, a més, disposava de 37 tripulacions de reserva, deu d'elles al Prat, mentre que ara disposa de 20 equips amb base a Barcelona.

Font ha comentat també que Vueling ha ampliat de tres a quatre els torns del servei d'assistència en terra (handling), el que li permetrà actuar amb més agilitat en cas que algun vol arribi amb retard a la nit.

A la reunió d'avui s'ha repassat així mateix l'operativa de l'aerolínia dels últims dies, en què gairebé no s'han produït cancel·lacions -les que hi va haver van ser principalment per la vaga de controladors aeris a França- i el nivell de puntualitat s'ha acostat al 90%.

"Amb aquests números a la mà", ha apuntat Ricard Font, Vueling ha garantit que operarà amb normalitat els propers dies 15, 16 i 17 de juliol, en els quals s'espera un nombre d'aterratges i enlairaments similar al de les últimes jornades.

Font ha indicat, això sí, que Vueling podria dur a terme algunes "reprogramacions" de vols aprofitant la disponibilitat de l'avió Jumbo, que permetrà unificar en un sol vol diferents sortides a un mateix destí.

"En algun cas pot haver-hi un retard, però el vol es garanteix", ha subratllat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, que dóna "credibilitat" a la informació proporcionada per la companyia ia les seves perspectives de mantenir la normalitat en les seves operacions en els pròxims dies.

"El dilluns següent tractarem amb especial cura tota l'operativa de cara a un moment clau com és el cap de setmana de l'1 d'agost", ha afegit Font.

Per la seva banda, el secretari d'Empresa, Joan Aregio, ha destacat que Vueling ha pres diverses mesures encaminades a facilitar l'atenció als viatgers, com la millora de la seva pàgina web, el reforç de l'equip d'atenció al client o la posada en marxa d'una zona per atendre les incidències dels passatgers en trànsit.

Malgrat això, Aregio ha demanat a la companyia que intenti habilitar un canal de comunicació adequat que permeti als seus clients conèixer amb antelació si el seu vol pateix alguna afectació, ja que això permetrà donar "tranquil·litat" al passatge.