Dos germans de 6 i 4 anys d'edat van morir ahir en incendiar-se el seu pis al barri del Besòs de Barcelona, on un altre germà, de 2 anys, va quedar ferit crític, en un sinistre en què va quedar afectada de poca gravetat una altra desena de persones, entre les quals els pares dels nens.

L'incendi es va iniciar cap a les nou del matí per motius que s'investiguen als baixos del número 6 del carrer Rodés de Barcelona, a l'empobrit barri del Besòs, als afores de la capital catalana, on els veïns van protestar amb crits de ràbia i indignació, impotents per la tragèdia. Els Bombers de Barcelona van rebre l'avís al voltant de les 9 del matí i al arribar a l'immoble afectat van veure que la situació era greu, amb el pis ple de fum i els tres germans amuntegats en un menjador-cuina molt petit, on el foc cremava amb força.

Els agents van poder apagar el foc en pocs minuts, però el balanç va ser tràgic: una nena de 6 anys i el seu germà de 4 van morir, mentre que un altre germà, de dos anys d'edat, va quedar en estat crític i va ser translladat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Els Bombers i els Mossos d'Esquadra, que han obert una investigació per aclarir l'origen de l'incendi, no van poder concretar de moment si els nens estaven sols a casa quan es va iniciar l'incendi, com sostenen alguns testimonis.

La mare, de 27 anys, va patir cremades de segon grau, encara per detrminar si per salvar els seus fills, i va ser traslladada a l'Hospital Vall d'Hebron, on també va ser derivat el pare, de 33 anys, afectat d'una crisi d'ansietat.

Nou persones més van quedar ferides de diversa consideració a causa de l'incident, cap d'ells de gravetat, entre ells cinc veïns del primer pis, que van saltar pel balcó per fugir del fum, que s'havia escampat per tot el bloc.

De la seva banda, el cap de guàrdia de dia dels Bombers de Barcelona, Rubén Estela, va indicarque encara no saben si els germans estaven sols a casa o no: «Hem entrat a corre-cuita per treure els infants i encara no sabem si estaven sols. És una cosa que s'està investigant», va indicar.