La presidenta del grup municipal de Barcelona, Carina Mejías, ha presentat una denúncia a la Fiscalia contra Oriol Pujol Ferrusola després de rebre un missatge de text al mòbil que considera "amenaçador" i amb voluntat "d'intimidar i coaccionar". "Sabia que eres una persona recargolada. Això et donarà mal viure. Cuida't" és el text que va rebre Mejías de Pujol, segons ha assegurat, l'endemà, el 2 de juliol d'aquest any, de defensar la creació d'una comissió d'investigació sobre presumptes irregularitats a Barcelona Regional durant el mandat de CiU. La portaveu de C's a Barcelona ha recordat que un informe intern del govern municipal per esclarir-ho apuntava a contractes amb empreses vinculades als Pujol Ferrusola, com Entorn S.A, de Pere Pujol. "Cap amenaça impedirà que Ciutadans segueixi investigant als qui s'han enriquit amb diners públics", ha dit Mejías.

La presidenta del grup municipal de Barcelona, Carina Mejías, ha anunciat que presenta una denúncia a Fiscalia contra Oriol Pujol Ferrusola, exsecretari general de CDC, per un presumpte delicte d'amenaces. Considera "intrínsecament amenaçadora" l'expressió del missatge que en va rebre el 2 juliol d'aquest any, l'endemà que la formació taronja demanés una comissió d'investigació sobre presumptes irregularitats a l'empresa pública de desenvolupament urbanístic Barcelona Regional. "Sabia que eres una persona recargolada. Això et donarà mal viure. Cuida't", deia el text.

"Cap amenaça impedirà que Ciutadans segueixi investigant als qui s'han enriquit amb diners públics", ha assegurat a la premsa Mejías segons recull un comunicat del partit. "L'objectiu de la denúncia és enviar un missatge clar als qui pretenen intimidar-nos i coaccionar-nos en la nostra acció de control polític: no ho aconseguiran", ha afegit.

Mejías ha recordat que l'informe intern del govern d'Ada Colau ja assenyalava contractes signats amb empreses com Entorn S.A. de Pere Pujol Ferrusola com a possibles irregularitats. Aquesta companyia hauria obtingut fins a quatre adjudicacions per un import global de més de 140.000 euros. La denúncia també assenyala Èxit de Disseny, una empresa de Marc Escudé Ferrusola, que hauria subscrit en dos anys contracte per valor de 286.000 euros. "Volem conèixer el perquè de les decisions que van provocar pèrdues ruïnoses en una empresa finançada amb diners públics", ha remarcat Mejías.

A més, la portaveu de C's a Barcelona ha lamentat l'"error" de rebutjar la creació de la comissió d'investigació al plenari municipal. "Això demostra que darrere de la gestió de Barcelona Regional hi ha irregularitats evidents, de les quals alguns que se senten absolutament impunes i no en volen donar explicacions. [...] Barcelona en Comú no només pacta amb els partits de la corrupció estructural, sinó que se sumen a tapar-los les vergonyes als que han malversat diners públics per interès personal i partidista", ha etzibat.