La nova CDC estarà pilotada per un tàndem presidencial que tindrà funcions representatives i de coordinació, però no executives. Aquesta és la proposta que ha plantejat el president convergent, Artur Mas, i que s'ha aprovat en la comissió que treballa la ponència de bases organitzatives, han confirmat a l'ACN fonts coneixedores. D'altra banda, també s'ha aprovat una direcció de dotze membres amb un coordinador general com a màxim càrrec executiu. El tàndem es votarà de forma conjunta, i també es votarà en bloc l'executiva, però les llistes seran desbloquejades. Això vol dir que cada congressista podrà escollir els noms que vulgui d'una única candidatura. Si una persona no obté el 50% dels vots que assoleix la llista, ha de ser substituït i tornat a votar.

Després de la pausa per sopar, l'expresident de la Generalitat ja s'ha dirigit a la ponència 2 amb la intenció de prendre la paraula per exposar la seva proposta de tàndem presidencial. La seva hora ha estat a mitjanit, després de fer cua per agafar torn de paraula. A preguntes d'alguns dels assistents, Mas ha aclarit que les funcions d'aquesta presidència doble seran representatives i de coordinació, però no executives, com havia insinuat dies abans.

D'aquesta forma, es facilitaria un acord perquè president i vicepresident, que seran home i dona amb rols intercanviables, puguin compatibilitzar la seva tasca amb un càrrec institucional, cosa que permetria que Neus Munté, consellera i portaveu del Govern, pogués fer tiquet amb Mas.

Al marge d'aprovar aquesta fórmula presidencial, ha tirat endavant la proposta d'una direcció de dotze membres amb un coordinador general. Les candidatures es votaran en bloc però estaran desbloquejades. S'hauran d'especificar les funcions de cada persona. Si un candidat no obté més del 50% del total de vots que té la seva llista haurà de ser substituït pel coordinador genera i tornat a votar.

La comissió també ha donat llum verda a l'organització del partit en cinc nivells: l'assemblea (que es reunirà cada dos anys), consell nacional, comitè nacional, direcció i presidència. També s'han aprovat primàries amb llistes obertes i desbloquejades.