La CUP va denunciar ahir davant la Fiscalia el director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig -germà de l'exconseller Felip Puig-, per prevaricació i frau en haver adjudicat contractes a quatre empreses afins a l'entorn de CDC, una de els quals vinculada a Pere Pujol Ferrusola. La denúncia va ser interposada ahir al migdia davant la Fiscalia pel grup de la CUP a la Diputació de Barcelona, encapçalat per la regidora a l'Ajuntament de Barcelona Maria Rovira i pel també diputat provincial Quim Duran. Segons van explicar els dos representants de la CUP, la denúncia afecta Oriol Puig però també s'estén als administradors de quatre empreses vinculades al director de l'SMC.

Els cupaires consideren que des de l'arribada de Puig a l'SMC l'any 2011 s'han anat succeint «actuacions per afavorir empreses amb les quals comparteix interessos lucratius, així com per idear projectes que ja de forma inicial eren clarament inviables però que tenien com a finalitat desplaçar diners públics cap a determinades societats mercantils». Entre els esmentats projectes figura el que preveia la construcció d'un centre meteorològic al cim de la muntanya del Turó de l'Home, malgrat que la zona forma part del Pla Especial de Protecció del Montseny des de l'any 2009, pel que està subjecta a importants restriccions urbanístiques. La CUP creu que Oriol Puig, encara sabent que el projecte no es podia materialitzar, va promoure tràmits administratius per justificar «desplaçaments patrimonials il·lícits» en una finca propietat del Ministeri de Defensa i no de la Generalitat.

Segons especifica en la seva denúncia, l'any 2013 Puig hauria subscrit un conveni amb la Diputació de Barcelona que va comportar que més de 248.000 euros anessin a parar a les empreses Ubbu Arquitectura SLP vinculada a Marc Paré; Entorn SA vinculada a Carles Sumarroca i Pere Pujol; així com Enginyeria i Serveis, Engiteam Enginyeria SL i també a Enginyers Consultors Barenton SL als quals es van adjudicar «unes fictícies necessitats d'estudis».