El coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat aquest dijous que la sentència del Tribunal Constitucional, que anul·la per unanimitat alguns preceptes de la llei de mesures fiscals que preveuen crear estructures d'Estat, és "un bany de realisme pel Govern separatista de Catalunya i per tots aquells que estan des de la societat civil fins a partits polítics enredant a una part de la societat catalana amb la construcció d'unes estructures d'estat que són fum i mentida". El dirigent dels populars catalans ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aprofiti la qüestió de confiança per presentar un projecte que no sigui excloent, al temps que ha recalcat que el "procés ha mort".

El TC ha aprovat per unanimitat una sentència que anul·la alguns dels articles i disposicions addicionals de la Llei de mesures fiscals i financeres (Llei d'acompanyament als pressupostos) del 2015, que entre altres preveu la creació de l'Agència Tributària pròpia. En concret, segons fonts del TC, els magistrats declaren inconstitucionals les disposicions i preceptes que preveuen la creació d'un pla director de l'Administració Tributària de Catalunya; l'elaboració d'un catàleg d'infraestructures estratègiques a Catalunya; el pla director relatiu als sectors de l'energia, les telecomunicacions i els sistemes d'informació i del transport ferroviari; la modificació de la Llei del Servei Meteorològic de Catalunya, i la limitació per a l'establiment de grans centres comercials als ports púbics.

Albiol ha mostrat la satisfacció del PPC amb aquesta sentència que anul·la les estructures d'Estat. En aquest sentit, ha declarat que la sentència posa en evidència que "a Catalunya i al conjunt d'Espanya l'estat de dret funciona i això és molt importat. En moltes ocasions, els que ens sentim catalans i espanyols veiem amb preocupació i dolor el que fa el Govern separatista avançant cap a un estat independent i ens agradaria una reacció immediata per aturar aquesta gran mentida que divideix la societat". Segons Albiol, "quan s'actua, l'estat de dret acostuma a donar la raó i garantir els drets de tots els catalans, fins i tot dels que ens sentim catalans i espanyols". En aquest sentit, ha indicat que la sentència que anul·la les estructures d'Estat "posa sobre la taula que a Catalunya, tot i que li pesi a Puigdemont i als independentistes, que l'estat de dret està funcionant i és una garantia molt important".

Així mateix, ha apuntat que també es posa de manifest que el Govern i els partits independentistes "viuen en una gran mentida, amb una obsessió constant de construir un relat d'un país independent que no existeix". De fet, ha dit que aquest és un relat "impossible perquè Catalunya mai serà independent".

Albiol també ha assegurat que la sentència "és un cop fort per les aspiracions del Govern" i li ha demanat a Puigdemont que "deixi de governar només per aquells que són independentistes i que faci de president de tots".

"El procés ha mort"

En aquest context, li ha reclamat al president de la Generalitat que segui amb la resta de partits i presenti un projecte que no sigui excloent d'una part de la societat catalana. "És un bon moment perquè Puigdemont deixi de costat aquesta aventura que no porta a res i només crea frustració a aquells que bonament se'ls creuen". El representant del PPC ha criticat que "la CUP, CDC i ERC saben que el procés és una gran mentida, no va enlloc i està mort".

Albiol ha assenyalat que Puigdemont té l'oportunitat amb la qüestió de confiança de presentar un projecte que no divideixi ni fracturi la societat catalana. Tot i això, ha alertat que "si Puigdemont vol esperar a l'Onze de Setembre per embolicar-se amb l'estelada i seguir enredant més val que convoqui eleccions al Parlament".

Replica a Villarejo

Per altra banda i després que transcendís als mitjans la noticia que el comissari del Cos de Policia José Manuel Villarejo va reconèixer que existia una 'operació Catalunya', Albiol ha dit que Villarejo "no té cap autoritat. Des del PPC no hi ha cap operació en contra de ningú". Encara ha anat més enllà quan ha restat credibilitat a Villarejo i ha dit que era una persona "rebotada". Així mateix, ha indicat que "si tingués la sospita que el meu partit o el govern del meu partit tingués en mans una operació contra Catalunya em donaria de baixa del partit perquè sóc català".