El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va absoldre ahir la diputada del PSC i exregidor de Barcelona, Assumpta Escarp, i tres tècnics municipals en no apreciar delicte urbanístic en l'autorització per construir el 2009 un parc de bombers en una zona verda de Barcelona. Segons va informar el TSJC, el tribunal, que encara no ha notificat la sentència íntegra, va acordar absoldre els quatre acusats d'un delicte urbanístic relatiu a l'ordenació del territori per l'autorització per construir un equipament provisional dels Bombers al parc de Joan Miró.

La decisió de l'alt tribunal català es produeix després que la Fiscalia, que inicialment sol·licitava per als acusats vuit anys d'inhabilitació, demanés el passat 23 de juny, en un inesperat gir d'última hora abans que el judici quedés vist per a sentència, l'absolució de Escarp i els tres altres acusats: una tècnica, una lletrada municipal així com el cap del departament de Llicències de l'Eixample.

En un comunicat, la Sala Civil i penal del TSJC va avançar que el tribunal va prendre la decisió d'absoldre els acusats perquè les acusacions plantejades no estaven fonamentades.