El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha afirmat aquest dilluns que l'aerolínia Vueling podria rebre sancions "greus", equivalents a "centenars de milers d'euros" després dels nombrosos retards i cancel·lacions de nombrosos vols amb origen o destí l'Aeroport del Prat. Tot i així, també ha dit que primer cal deixar que l'expedient segueixi el seu curs. En declaracions a TV3, Aregio ha explicat que a partir d'avui l'Agència Catalana de Consum estarà present tant a les portes de sortides com d'arribades dels vols de l'aerolínia per atendre els passatgers afectats.

D'altra banda, el secretari d'Empresa i Competitivitat ha criticat el Ministeri de Foment, que és qui té totes les competències en l'àmbit aeroportuari, per reaccionar "tard" i s'ha preguntat si haguessin tingut el "mateix ritme d'actuació" en cas que hagués passat a Barajas.

Aregio ha comentat que dimarts passat la Generalitat va enviar un primer requeriment demanant explicacions i es van obrir diligències prèvies després que la companyia comencés a presentar els primers retards i cancel·lacions i que divendres el van reiterar a Vueling i a Aena amb vista que la situació empitjorava. És a partir d'aquí, quan es va decidir citar l'aerolínia per exigir-los solucions i traslladar a l'aeroport personal de l'Agència Catalana de Consum.

El secretari d'Empresa i Competitivitat ha dit que "les vies principals" com a Agència Catalana de Consum poden obrir expedient per la no correcta prestació de serveis i la "no diligència" en la informació en els drets de consumidors. Aregio ha subratllat que en el col·lapse de l'aerolínia hi ha hagut "mala gestió informativa", passatgers desatesos i un "cert descontrol".

En aquest sentit, ha recomanat als afectats que per preservar els seus drets denunciïn la companyia però també la facin a l'Agència Catalana de Consum i al Ministeri de Foment.