Un nou fragment de les converses de l´any 2014 entre el ministre de l´Interior, Jorge Fernández Díaz i el director de l´Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso, publicat aquest dimarts pel diari ´Publico.es´, revela els plans per perjudicar políticament a qui llavors era l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, mitjançant filtracions a determinats mitjans de comunicació. Els dos interlocutors parlen sobre els rumors relatius a suposats comptes bancaris de Xavier Trias a Suïssa o Andorra. El ministre demana l´opinió a De Alfonso sobre la possibilitat de filtrar a alguns mitjans que la Policia ho investiga i esmenta concretament els directors dels diaris ´El Mundo´, ´La Razón´ i ´ABC´. En resposta a Fernández Díaz el cap de l´Oficina Antifrau considera convenient fer intervenir el Fiscal General de l´Estat i fent un símil taurí es declara partidari "d´assestar el cop quan pot acabar amb l´animal".

"Clavar-li les piques, no el mata", diu Daniel de Alfonso responent la consulta de Fernández Díaz. "Jo m´asseguraria que el cop estigui ben assestat perquè després ja no li trauré res més gros que tenir 12 milions sense declarar a l´estranger, o 13. Més gros que això només és descobrir un homicidi", afegeix.

En la conversa el director de l´Oficina Antifrau defensa que el Fiscal General de l´Estat "s´ha de mullar". Ho argumenta afirmant que "el fiscal ha de tenir coneixement d´això, obrir la seva pròpia investigació amb una o dues persones de la seva confiança plena i a absoluta i que la Policia sembli dirigida des de la Fiscalia en la investigació. Això sí li dóna una credibilitat absoluta. El dia que això se sàpiga ja serà tard per a ells. Tard perquè es puguin defensar".

En un moment de la gravació difosa per ´Público´, De Alfonso afirma: "Tenim prou munició per guardar-nos-en i dosificar. I com que encara tenim pendent el futur, és a dir, el 9 de novembre i la setmana immediatament després, hem de pensar, ministre. Donar-ho tot de cop, no. No, perquè no sabem com jugarà l´enemic. No sabem quina serà la seva resposta".