La Guàrdia Civil, amb la col·laboració d'Europol, va detenir vuit persones de nacionalitats russa, ucraïnesa i espanyola i va practicar dinou escorcolls en diversos municipis de la costa del Camp de Tarragona en una operació contra el blanqueig de capitals i possible frau fiscal per part d'una trama suposadament vinculada a la màfia russa. Les entrades van tenir lloc a Reus, Salou, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i un bufet de l'Hospitalet de Llobregat.

La investigació, dirigida pel jutjat número 3 de Reus, està focalitzada en el presumpte blanqueig de capitals obtinguts d'activitats il·lícites per part d'organitzacions criminals russes a través de societats pantalla radicades en paradisos fiscals i diversos testaferros. Segons l'institut armat i la Fiscalia Anticorrupció, que condueix l'operatiu, es van embargar un total de 191 immobles, principalment, en diferents municipis de la costa tarragonina, a més de 142 comptes corrents. En total, aquesta organització criminal hauria arribat a blanquejar 62 milions d'euros.

L'anomenada operació «Usura», en marxa des d'ahir a la matinada i encara oberta a hores d'ara, va suposar el desplegament de 180 agents de la Guàrdia Civil per efectuar les vuit detencions així com els escorcoll de dinou immobles: tretze domicilis, quatre societats mercantils i dos despatxos professionals. El presumpte cap de l'organització va ser detingut en un apartament del nucli de Vilafortuny, al terme municipal de Cambrils. En el marc de les investigacions, també es va formular un requeriment de documentació a una notaria d'aquest mateix municipi.