L'Oficina Antifrau de Catalunya va denunciar ahir un presumpte finançament il·legal del PSC a través de 14 ajuntaments governats pels socialistes a Catalunya. Tal com va informar l'OKDiario, Antifrau explica que aquests consistoris haurien adjudicat un total de 70 milions d'euros en contractes a empreses gestionades per persones properes al partit, que posteriorment transferirien aquests diners a fundacions i associacions del mateix partit de manera amagada en forma de donacions. Les sumes d'aquestes irregularitats podien anar des dels 10 fins als 30 milions d'euros en algun cas.

Segons les fonts judicials que cita el diari el Jutjat d'Instrucció n.1 de Tarragona seria l'encarregat d'obrir un judici imminent als acusats en el marc del cas Inipro que és el que investiga actualment una part de tot aquuest entramat del partit socialista. El pressumpte finançament il·legal s'hauria dut a terme a través de tres empreses catalanes diferents: Itinere, Educare i Inipro. L'alcalde del PSC a Tarragona, Josep Félix, va ser imputat al 2007 per aquesta mateixa causa. Fa aproximadament un mes també van ser detinguts el cap de la seva seu, Gustavo Cuadrado, així com el primer tinent d'alcalde de Viladecans, Joaquín Guerrero. La Guàrdia Civil va carregar també contra el director de Inipro, una de les empreses acusades de finançament il·legal, Ricard Camprà. El seu consultor de Viladecans, Enrique Miró, també en va sortir afectat per vincles propers.

La suposada trama delictiva s'hauria desenvolupat aproximadament durant vuit anys, entre els anys 2003 i 2010, coincidint amb l'etapa de govern del Tripartit. L'investigació que ha dut a terme Antifrau serguirà tenint continuïtat i es preveu que proximament es facin públics més detalls referents al finançament il·legal dels socialistes, com per exemple una amplicació dels detalls referents al jutjat de Viladecans.