Un 32,3% dels catalans cridats a les urnes aquest diumenge 26 de juny ja ha votat fins a les dues del migdia. Són gairebé tres punts menys que a les eleccions de fa poc més de sis mesos, les del 20 de desembre de 2015, en què la participació a aquella hora era de poc més del 35,2%.

Per demarcacions, la tendència a la baixa es repeteix amb una mitjana d'entre un i tres punts respecte el 20-D. A la demarcació de Barcelona ha votat un 32,6% de l'electorat fins a les dues (en les anteriors eleccions va ser el 35,8%); a la de Girona un 31,3% (34%), a la de Tarragona un 32,8% (35% el passat desembre), i a la de Lleida gairebé el 29% (30,9%). Al conjunt de l'estat espanyol la dada de participació ha estat gairebé idèntica que en els anteriors comicis, fregant el 37%.

Participació més alta a la resta de l'estat

Pel que fa a la resta de l'estat espanyol, el primer balanç difós per Interior situa la participació en el 35,87% , en uns nivells molt similars a les dels anteriors comicis.

Les dades definitives no es coneixeran fins a les 22.30 hores, quan la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, compareixeran per donar en públic els resultats dels comicis i les xifres de participació.