El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, ha esbroncat avui els diputats del Parlament per iniciar el procediment per destituir-lo i ha denunciat una operació política per atacar la seva "incomodíssima" figura i aconseguir un organisme "dòcil i acovardit".

En la seva compareixença davant la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, De Alfonso s'ha proclamat víctima d'un "judici sumaríssim" arran de la filtració de les seves converses amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i ha arremès contra aquells que li han llançat "injúries i calúmnies".

{C}

Com ha insistit als últims dies, De Alfonso ha advertit als diputats que no pensa dimitir, ja que al seu parer el que està en joc és la pervivència de l'únic òrgan que està "posant en ordre" la corrupció a Catalunya, i ha sentenciat que "ningú, ni el ministre, ni el Rei" aconseguiran torçar la seva voluntat, "per molta merda que llancin".

Per a De Alfonso, la filtració de les seves converses busca acabar amb una figura "incomodíssima" per motius electorals, però "aquest combat", al seu parer, "beneficia uns quants i perjudica tota la societat. Si em destitueixen tornarem a temps pretèrits", ha afegit.

De Alfonso ha ressaltat que l'Oficina Antifrau mai ha fet res il·legal i ha recordat que durant els seus cinc anys al capdavant de l'entitat s'ha reunit amb prop d'un centenar de polítics de tots els partits. "Si això és conspirar, que tiri la primera pedra el que estigui lliure de pecat", ha reptat els diputats.

També ha demanat perdó pel to "col·loquial" de les seves converses amb el ministre, però "no per ser negligent ni per mantenir múltiples reunions amb moltíssimes persones, d'un o un altre color".

"Jo em reuneixo, accepto, no fabrico ni m'invento res i estic a la recíproca a veure que se m'ofereix", ha asseverat el director d'Antifrau, després del que ha advertit: "no m'utilitzin com a cap de turc perquè això canta".

En aquest sentit, ha mostrat la seva sorpresa pel fet que els mateixos grups polítics que "directament o indirectament" li han sol·licitat reunions privades li hagin "donat l'esquena" ara, encara que ha reconegut que també ha rebut algun missatge personal de suport d'algun diputat del Parlament que el "reconforta".

Daniel de Alfonso ha emplaçat els diputats que, si el que volen és "saber en tot moment" el que fa la seva entitat, com gestiona el seu pressupost i què investiga, reformin la llei, permetin que els expedients que indaga l'Oficina siguin públics i prevegin compareixences mensuals del seu director.