El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha assegurat avui que es va limitar a seguir "el corrent" al ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, per "guanyar-se la seva confiança" a la reunió en què suposadament va proposar un pla per enderrocar el president català, Artur Mas.

En declaracions a la premsa després de comparèixer al Parlament, De Alfonso ha restat importància a l'última informació del diari Público, que apunta que el director d'Antifrau va proposar al ministre un pla per apartar Mas i col·locar al capdavant de CDC l'exconseller Germà Gordó, per ser un polític de la seva confiança, i amb el suport d'empresaris catalans.

"De veritat puc fer que el president d'un Govern s'aparti i un conseller sigui posat al capdavant del partit, convencent tots els membres de la directiva...?", ha ironitzat De Alfonso.

En aquest sentit, ha remarcat que la seva obligació és "guanyar-se la confiança de qui sigui" per obtenir informacions amb les quals pugui investigar i ha insistit que en la conversa sobre enderrocar Mas ell no feia cap proposta, sinó que es limitava a seguir "el corrent en les coses".

De Alfonso ha recordat que les seves converses amb el ministre no duraven menys d'hora i mitja o dues hores, per la qual cosa un fragment d'elles, descontextualitzat, pot donar lloc a malinterpretacions.

El director de l'Oficina Antifrau ha remarcat que la seva agenda de reunions "ha estat pública sempre" i ha admès que durant la seva gestió al capdavant d'Antifrau ha mantingut reunions amb l'exconseller de Justícia Germà Gordó, "i amb altres polítics de Convergència, que són els que estaven en el poder en aquell moment".