La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, exigia ahir al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i al president del Govern, Mariano Rajoy, que aclareixin si és cert que ella i la seva família van ser objecte de seguiments policials «única i exclusivament per motius polítics». Just abans d'iniciar-se la reunió de la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, en què havia de comparèixer el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, Forcadell reaccionava a la informació revelada per la Cadena Ser, segons la qual el ministeri de l'Interior hauria utilitzat la Policia per elaborar informes que criminalitzaven els moviments independentistes.

En concret, segons l'emissora, a final del 2013, quan encara presidia l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Forcadell hauria estat el blanc d'un informe anònim que demostraria que se li hauria fet un seguiment a ella, al seu marit, als seus dos fills i als seus dos germans. Si es confirma que «aquests informes són certs», segons Forcadell, es tractaria d'un «cas gravíssim», que suposaria un «atac frontal a la democràcia, les llibertats democràtiques i l'Estat de Dret» i pel qual Fernández Díaz i Rajoy haurien de «dimitir».

«Explicacions»

D'entrada, Forcadell va reclamar «explicacions» a tots dos sobre si «els cossos de seguretat de l'Estat es dediquen a investigar i a perseguir persones i a les seves famílies única i exclusivament per motius polítics». «Vull saber si aquests informes existeixen, qui els va demanar, qui els va fer i si assumiran responsabilitats per ells», va declarar, abans d'afegir que és conscient que ha estat «investigada»: «Ahir vam ser uns, avui són d'altres, demà qui serà?».

Forcadell es va preguntar «com poden confiar els ciutadans d'aquest país en què es preservi el seu dret a la intimitat si els que l'han de preservar són els que ho conculquen».

Malgrat els presumptes seguiments policials, i tot i mostrar-se «indignada», la presidenta del Parlament declarava estar »tranquil·la», perquè, va dir, sap que «en aquest país hi ha moltes persones que treballen per defensar les seves idees polítiques des de l'honradesa».