Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha denunciat el ministre de l´Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l´Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, després que hagin transcendit converses que van mantenir fa dos anys en què presumptament conspiraven per atribuir casos de corrupció tant als republicans com a CDC. ERC ha presentat la denúncia davant la Fiscalia de Barcelona, segons publica el diari ´Ara´ i ha pogut confirmar l'ACN. Es demana que s´investigui si els dos denunciats podrien haver incorregut en delictes de prevaricació, revelació de secrets i tràfic d'influències.

A la denúncia, presentada aquest mateix dijous per la secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'admet que es desconeix si les converses filtrades pel diari digital ´Público´ han estat enregistrades per un dels interlocutors, amb autorització d'ells o va ser gravada de forma subreptícia, però assenyala que, així i tot, els dos "han reconegut públicament en diverses intervencions la veracitat del contingut de l'àudio".

En un altre passatge de la denúncia, la formació republicana assegura que les converses demostren "la intenció dels interlocutors de promoure investigacions prospectives sobre determinades persones pel simple fet de la seva adscripció política pública o la seva relació familiar amb polítics i, per tant, sense vinculació amb l'existència d'indicis d'il·legalitat previs".

A més, en la conversa "es fa menció a la inexistència d'elements incriminadors contra determinades persones que l'Oficina estaria investigant, però s'insisteix pels interlocutors en la necessitat de sotmetre a persones determinades (familiars de líders polítics com per exemple el germà del senyor Oriol Junqueras, president d'ERC) a una investigació exhaustiva en la recerca de qualsevol element que permetés posar en qüestió la seva honorabilitat i, així, afectar l'agenda política".

En un altre punt de la denúncia es pot llegir que les converses "descriurien un acord entre els interlocutors per deixar d'investigar fets i centrar-se en investigar persones" i que també descriurien "la utilització de recursos privats a iniciativa del Cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya per a la investigació extraoficial de sospites contra determinades persones, ja que no concorrerien els pressupòsits legals per iniciar una investigació oficial pública".

Tot plegat fa pensar a ERC que ambdós denunciats podrien haver incorregut en "diferents modalitats de delictes contra l'Administració Pública i concretament en la realització d'actes arbitraris de funcionaris públics, divulgació d'informacions secretes efectuades per funcionari i l'exercici d'influències entre funcionaris públics".