El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha negat aquest dimarts al vespre que conspirés amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per trobar suposats casos de corrupció sobre càrrecs de CDC o ERC. De Alfonso assegura que ni ell ni Antifrau han comès mai cap il·legalitat i que les investigacions sobre les que van parlar no van acabar en cap expedient d'investigació de l'OAC ni cap procediment judicial. El director d'Antifrau ha assegurat que no pensa dimitir, tot i que s'ha posat a disposició del Parlament, i ha acusat a algú del Ministeri d'haver gravat i filtrat la gravació de la conversa.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, De Alfonso ha dit que és "fals" que hagi conspirat contra cap càrrec públic i que converses com la gravada i filtrada les ha mantingut amb el president de la Generalitat i diputats del Parlament i del Congrés de tots els colors polítics, així com amb comandaments de la Guàrdia Civil, la policia espanyola o els Mossos d'Esquadra.

En aquestes converses, segons ell, es parla de "1.000 coses" i ell intenta "generar empatia" amb tothom perquè amb els instruments de l'OAC "no es pot arribar a tot arreu". "Si em truca un ministre, un diputat, un conseller tinc l'obligació de reunir-m'hi sempre", ha dit, així com amb qualsevol ciutadà "del carrer" que li vulgui aportar informació. Però ha dit que mai gravarà ni explicarà aquestes converses.

De Alfonso ha explicat que cap de les investigacions de les quals parlava amb el ministre van arribar a cap expedient investigador de l'OAC ni tampoc a cap procediment judicial. "Si algú em demana coses, les faré, però sempre dins de la llei, ni conspirar ni crear proves", ha refermat.

"Estem preocupats però tranquils, no hem fet res il·legal ni incorrecte", ha asseverat.El director d'Antifrau ha acusat a algú del Ministeri de fer la gravació i filtrar-la al diari 'Público.es' per interessos polítics i policials. D'aquesta manera, ha negat que ell gravés la conversa i menys encara que l'hagi filtrat. "Mai podia imaginar que algú de dins del Ministeri es dediqui a gravar i difondre les converses", ha dit, recordant que és un delicte fer pública una conversa sense el consentiment d'almenys un dels interlocutors.

Sobre les possibles conseqüències polítiques, coincidint en campanya electoral, ha dit que a ell no l'interessen, i que ell no pensa negar ni amagar-se. Així, ha dit que no té intenció de dimitir, però s'ha posat a disposició del Parlament, que el va elegir, per a "respondre les preguntes de qualsevol diputat". Igualment, considera que la gravació i la filtració no és cap maniobra per desprestigiar l'OAC ni el seu president, sinó que simplement són una "arma llancívola". "No em deixaré utilitzar mai, no ajupo el cap ni diré que sí a tot", ha finalitzat.