El raper lleidatà Pau Rivadulla, conegut artísticament com Pablo Hasel, va ser detingut ahir per agredir diversos periodistes durant la tancada que va tenir lloc al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) fa unes setmanes. La detenció va tenir lloc pels volts de les dues de la tarda a la porta del domicili del jove que se l'acusa d'un delicte contra les persones.

El raper formava part del grup de persones, entre les quals hi havia estudiants i persones alienes a la UdL, que van ocupar el despatx del rector de la UdL el passat dia 17 de maig en protesta per la presència policial al centre per garantir que la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, pogués continuar impartint classes com a professora associada.

Hasél, que es troba en aquests moments en dependències policials a l'espera que li prenguin declaració, no és la primera vegada que té problemes amb la policia o la justícia, perquè el mes d'abril passat la Guàrdia Urbana de Lleida el va denunciar després d'enxampar-lo fent pintades reivindicatives amb aerosols a diversos punts de la ciutat i carregant en una d'elles contra l'alcalde, Àngel Ros (PSC).

Rivadulla va ser condemnat el 2014 per l'Audiència Nacional a dos anys de presó per enaltir en cançons seves el terrorisme d'ETA, als GRAPO, Terra Lliure o Al-Qaida. També va ser detingut al 2014 com a presumpte autor de l'atac a un expositor de roses que l'associació cultural Lleida Identitària va patir durant la Diada de Sant Jordi. El mateix any un jutge va ordenar la retirada de YouTube d'una cançó en què aquest amenaçava de mort Ros.