Els pares de Jan Biel, un nen que va contraure l'enterovirus amb 18 mesos, van iniciar una campanya de recollida de firmes per demanar la dimissió del conseller de Salut, Antoni Comín, al qual acusen d'haver amagat inicialment el brot. Els pares del menor expliquen que van portar el nen al servei d'Urgències de l'Hospital de Nens de Barcelona, al carrer Consell de Cent, amb 39,5 de febre, vòmits, espasmes i somnolent i allà li van diagnosticar faringitis i li van recomanar fer repòs a casa.

"L'endemà vam trucar al mateix centre, perquè el nen no presentava millora. Finalment vam haver de portar-lo de nou a l'hospital. Vam anar a Vall d'Hebron, ja que el petit ni tan sols no s'aguantava. Allà li van diagnosticar encefalitis a causa d'un enterovirus. Al marge dels diagnòstics contradictoris, el meu fill es va quedar en coma", van relatar els pares del menor.

"Una nit, un infermer d'urgències ens va revelar el que ocorria. Es veu que, l'enterovirus es devia a una epidèmia. S'havien trobat moltíssims casos però ningú ho havia fet públic", van denunciar a la plataforma Change.org.

Els pares del menor demanen la dimissió del conseller de Salut "per mentir sobre un protocol tardà i ineficaç, per no donar la cara, per no informar correctament sobre la situació, per les negligències i per jugar amb les vides dels nens". "No considero que Antoni Comín tingui la formació necessària per seguir al capdavant de la Conselleria de Salut, i opino que hauria de dimitir per l'escàndol d'aquesta epidèmia. El meu fill podria haver mort, senyor Comín", van concloure els pares de Jan Biel.