Els Mossos d'Esquadra van detenir dues persones ahir per l'agressió del passat 4 de juny a tres membres de la plataforma Barcelona amb la Selecció i van prendre declaració a dues persones més en qualitat d'investigades amb relació als mateixos fets, segons va explicar el conseller d'Interior, Jordi Jané. Els detinguts són dos homes, de 30 i 31 anys.

Les primeres agressions van tenir lloc entre un i dos quarts de vuit del vespre del dissabte 4 de juny, entre l'avinguda Meridiana i la rambla Fabra i Puig de Barcelona, on un grup de persones hauria malmès la carpa i hauria insultat i agredit les aficionades. Al detingut per aquests fets, se li atribueixen quatre delictes: contra la integritat moral, de lesions amb l'agreujant de l'article 22.4 -que inclou el supòsit per discriminació referent a ideologia-, de danys i de robatori amb violència i intimidació. L'altre detingut és el conductor del vehicle que més tard es va aturar davant les mateixes aficionades. Els ocupants del cotxe les haurien insultades, amenaçades i vexades. Els Mossos atribueixen als detinguts delictes amb l'agreujant de discriminació ideològica.

En una atenció als mitjans de comunicació per donar detalls de les detencions, Jané va afirmar que no li consta "cap tipus de militància" per part dels arrestats, que encara no han passat a disposició judicial, i va subratllar que les detencions van ser fruit de la investigació dels Mossos d'Esquadra en col·laboració directa amb la Fiscalia especial de delictes d'odi i discriminació. El conseller va destacar que l'actuació continua oberta i que no es descarten noves detencions.