El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tranquil·litzat als empresaris assistents a la 27a Trobada Empresarial al Pirineu sobre la influència que té la CUP en l'acció de Govern i ha assegurat que ''no en té cap''. En aquest sentit, ha remarcat que l'acord de Govern es basa amb el programa Junts pel Sí i ha destacat que no hi ha cap conseller de l'executiu que pertanyi a cap altre grup. Això però, ha dit que ''admet negociacions polítiques'' amb els grups que hi ha al Parlament, però no només amb els anticapitalistes, a qui ha retret falta de coratge per no permetre aprovar els pressupostos. Puigdemont també ha criticat a la política espanyola per ''manca de coratge'' alhora de prendre decisions i ha afegit que la seva ''incapacitat a ulls del món'' afecta negativament a Catalunya.

Després que els empresaris assistents a la 27a Trobada Empresarial al Pirineu que té lloc a la Seu d'Urgell li hagin manifestat a través de diferents preguntes certa preocupació per la influència que podria tenir la CUP en l'acció del Govern, el president Carles Puigdemont ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que els anticapitalistes no en tenen cap. En aquest sentit, ha remarcat que l'acció de govern la dirigeix el grup de Junts pel Sí i el programa amb què es van presentar a les eleccions. Així mateix, el president ha fet referència a l'aliança de CDC amb ERC i ha qualifica els 10 diputats cupaires com a ''socis parlamentaris tot i que això va com va''.

Puigdemont ha afegit la necessitat ''d'interactuar'' amb la CUP de la mateixa manera que amb els altres grups polítics presents al Parlament. En aquesta línia, ha fet referència a les ''línies vermelles'' i que quan es volen traspassar ''cal tenir coratge'' i prendre decisions que no estaven previstes. Ho ha dit en referència al pressupost 2016 i el fet que la CUP no ha deixat que s'aprovés. Ha estat en aquest punt que Puigdemont ha assenyalat que no confia en poder tenir aviat un pressupost ja que sinó no hauria presentat la qüestió de confiança prevista pel setembre.

El president de la Generalitat ha remarcat en aquest àmbit que no li agradaria ''mirar cap a un altre costat i fer veure que no ha passat res'' i ha assimilat aquesta situació a la política espanyola, de qui ha dit que ''es permet tenir un president en funcions amb un parlament que no té la majoria''. Segons Puigdemont, la ''poca solvència'' de la política espanyola després de mig any de negociacions per formar govern demostra ''incapacitat a ulls del món'' a l'hora de confiar en si mateixos i això acaba afectant negativament a Catalunya a l'hora de generar la confiança i credibilitat per acabar amb les incerteses.

Per acabar, el president del Govern ha fet referència als incompliments en qüestions estratègiques per part del govern espanyol, com són les infraestructures a Barcelona o Lleida, que ha destacat que són ''claus per a la competitivitat del país''. Segons Puigdemont, tot això que depèn d'altres i per manca de coratge no es prenen decisions per tirar-ho endavant, afecta col·lectivament i ha apostat per fer una ''reflexió'' en aquest sentit. Per tot plegat, el president ha insistit en demanar ''coratge'' i presa de decisions als empresaris lleidatans assistents a la Trobada.