El dramaturg i director Jordi Casanovas (Vilafranca del Penedès, 1978) prepara, per al primer trimestre de 2017, un nou projecte de teatre polític centrat en la biografia de l'expresident Jordi Pujol, interpretat per David Bagés. Pujol, que es troba en fase de producció, és un drama èpic i polític en clau biogràfica que repassarà la vida de l'expresident a través de diverses persones claus en la seva trajectòria: la seva germana, la secretària, un company de partit o el seu secretari de presidència. Pujol s'estrenarà el dia de Sant Jordi de l'any vinent al Teatre Atrium de Viladecans i, just després, es representarà al Teatre Tívoli.

El muntatge és una producció de Hause & Richman, Velvet Events i Grup Balañá, amb la col·laboració del teatre auditori Atrium de Viladecans. David Bagés es posarà a la pell de Pujol, acompanyat de Manel Barceló, Marta Angelat, Lluïsa Castell, Anna Ycobalzeta, David Vert, Georgina Latre, Àurea Màrquez, Manuel Veiga, entre d'altres, que explicaran la vida de l'expresident inspirant-se en fets reals de la història política recent.

Donant veu a l'entorn més pròxim de l'expresident, el muntatge explica l'ascensió i caiguda del líder d'una nació, en un relat paral·lel al de la Catalunya dels darrers 80 anys amb la figura de Pujol com a eix vertebrador. Així, abordarà des de la seva lluita antifranquista, les primeres eleccions i les successives victòries però també els 23 anys com a president, els pactes d'Estat, les disputes polítiques, les crisis amb la justícia, els presumptes casos de corrupció, i finalment, l'autoinculpació.

L'obra segueix la línia de treball que Casanovas ja va començar amb Pàtria, en la que els elements reals s'entrellacen amb escenes de ficció, o Ruz-Bárcenas partint de materials reals i documentals per bastir bona part de les escenes. Jordi Casanovas és un dels directors i dramaturgs catalans actuals més consolidats, malgrat la seva joventut. Fundador de la sala FlyHard de Barcelona, creador i director del Torneig de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta fins fa dues edicions, ha rebut diversos premis per les seves produccions: el Premi Tendències del diari El Mundo al creador emergent (2013), el Premi Ciutat de Barcelona de Teatre (2012), Premi Butaca al millor text teatral per 'Una història catalana', o el Premi de la crítica Serra d'Or al millor text teatral. Casanovas encara un dels anys més prolífics de la seva carrera, amb representacions arreu del món, en ciutats com Washington DC, Nova York i Roma.