El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va carregar ahir contra els qui afirmen que el procés sobiranista està provocant una "fuga d'empreses" de Catalunya. En la presentació aquest matí de la Memòria Econòmica de Catalunya de la Cambra de Comerç, Puigdemont ha apuntat que Catalunya va perdre el 2015 un total de 815 domicilis fiscals d'empreses, el que representa el 0,32% del total d'empreses amb assalariats i una reducció del 17% en relació al 2014. En el mateix període, la Comunitat de Madrid va perdre 1.035 domicilis fiscals d'empreses, el que representa el 0,50% del total en aquesta autonomia. Per això, el president ha indicat que és "fals" afirmar que el procés sobiranista està provocant una fuga d'empreses de Catalunya ja que en termes absoluts i relatius aquest fenomen va ser més intens en altres zones com Madrid.

En aquest sentit, Puigdemont ha lamentat que s'intenti "escampar una brama" sobre la realitat de l'economia catalana que "no ajuda a generar el clima de confiança que sí que tenen les inversions estrangeres o el conjunt de les empreses que treballen a Catalunya". El cap del Govern també ha comparat les millors dades de Catalunya en relació a la resta de l'estat espanyol en àmbits com la inversió estrangera, les exportacions, el turisme, l'ocupació o les finances públiques i ha afirmat que la Generalitat i el conjunt de l'economia catalana "estan fent els deures", tal i com mostra la Memòria Econòmica de la Cambra.

Memòria Econòmica

La Memòria Econòmica de Catalunya mostra que l'economia catalana ha deixat "definitivament enrere" la crisi econòmica que ha caracteritzat l'última dècada i ha crescut a un ritme del 3,3% el 2015, segons les dades de l'INE, més del doble que la mitjana de la zona euro (1,6%). A més, l'economia catalana també està en grup de les comunitats autònomes que registren un creixement econòmic més dinàmic del conjunt de l'Estat, just per darrere del País Valencià i la Comunitat de Madrid.