"Si un mascle considera, correctament, que la dona és un objecte; si l'esposa ha d'obeir, com correspon, l'amo de la casa; si la femella es porta malament i no fa allò que ha de fer, aleshores el mascle té tot el dret a castigar-la". L'afirmació la fa Darth Merovingian ("masclista des de la infantesa més tendra"), pseudònim sota el qual s'amaga l'autor i administrador del bloc El Rincón del macho, que ahir havia rebut més de 572.000 visites d'internautes de mitja Europa, de tres quartes parts d'Amèrica Llatina i de diverses parts dels Estats Units, tal com mostra el mapa que figura a la pàgina principal d'aquesta web allotjada a Blogger, la plataforma de Google.

Ahir, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), avançava que ha denunciat 10 blocs (El Rincón del macho n'és un) i 5 vídeos penjats a Youtube -una altra plataforma de Google- a la Fiscalia de Barcelona, ja que entén que "inciten o justifiquen la violència masclista, la banalitzen, desautoritzen les dones i vehiculen missatges missògins". La denúncia també la subscriu el Departament de la Presidència el qual, va anunciar la consellera Neus Munté, crearà l'Observatori de la Igualtat de Gènere, que es dedicarà a perseguir determinades imatges i estereotips de les dones als mitjans de comunicació, a internet i a les xarxes socials.

Junts, els 10 blocs i els 5 vídeos denunciats -el govern ha posat els fets en coneixement de Youtube- sumaven, ahir, 1,4 milions de visites. En una entrada que data del 24 de setembre de 2014, Blackfest -un altre pseudònim, que en aquest ocasió amaga la identitat de l'autor del bloc La cueva misógina, que es declara "masculinista, murcianista i llibertari"- celebra l'absolució de 5 joves acusats de violar una noia de Màlaga, a qui qualifica de "meuca"; i aporta una fotografia de la noia, extreta del seu perfil de Facebook. Des del 23 de novembre de 2010, Youtube publica un vídeo de l'aparició de l'imam Abdullah Aal Mahmud a Bahrein TV en el qual dóna consells als marits sobre com pegar a les mullers sense ser descoberts: "No se li ha de fer sang ni provocar blaus; no s'ha de pegar a la cara ni en altres parts sensibles del cos (...) ni trencar-li cap os", sosté.

Afirma Munté que el blocs i vídeos analitzats en l'informe del CAC, "transmeten una visió distorsionada i simplificada de les dones i banalitzen la violència masclista" i, afegeix, perjudiquen "l'aplicació del del principi d'igualtat en la vida quotidiana de dones i homes; per tant, és imprescindible denunciar". La consellera portaveu del Govern va precisar que la creació del nou Observatori de la Igualtat de Gènere està prevista per als "propers mesos"; l'entitat es crearà amb l'objectiu de contribuir a "l'eradicació de la violència masclista i l'assetjament sexual". De la seva banda, el president del CAC, Roger Loppacher, circumscriu l'informe i la posterior denúncia en una estratègia més àmplia i que consisteix en "iniciari l'anàlisi" dels "continguts de risc" a internet, que beu d'iniciatives d'altres organismes reguladors europeus, com ara el Bayerische Landeszentrale für neue Medien (BLM) alemany. "Hi ha un canvi d'hàbits de consum que fa que cada vegada es consumeixen més continguts audiovisuals per internet", va dir.

Mentrestant, amb l'actuació de la Fiscalia i les mesures que puguin prendre Blogger i Youtube per iniciativa pròpia, els blocs i els vídeos denunciats es podien continuar visitant i visualitzan, ahir. "Mascles del món, uniu-vos! (...) Les femelles volen tota mena de drets i els mascles de veritat són cada vegada més escassos", proclama la capçalera de la pàgina principal de El Rincón del macho. "Tros d'imbècil", respon en un comentari Mario Andres, que envia a Darth Merovingian una "cordial i educada cossa al cul".