La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha sol·licitat l'ingrés a la presó de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, el seu germà i exregidor Paco Bustos, i l'exsecretari d'organització del PSC Dani Fernández.

Es tracta d'una petició vinculada a la peça de Montcada i Reixac, on se'ls acusa d'un delicte de tràfic d'influències per alterar el procés de selecció per contractar una dona de confiança dels germans Bustos a l'Ajuntament d'aquest municipi.

La petició arriba després que el passat 28 d'abril el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarés ferma la sentència de la peça que aquesta mateixa Sala havia dictat. Prèviament, el 22 de febrer del 2016 el Tribunal Suprem va desestimar el recurs interposat pels acusats, i en no haver estat recorreguda per part de les defenses dels acusats en els terminis establerts, aquesta sentència és ferma i sense possibilitat de recórrer a l'empara d'instàncies superiors.

Els tres acusats s'enfronten a una pena de presó d'1 any i 4 mesos, una multa de 60.000 euros i la inhabilitació per treballar o ocupar càrrec públic electe per un termini de quatre anys, sis mesos i un dia per tràfic d'influències.

També s'acusa la llavors alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez (PSC), per a qui es demana la inhabilitació especial per treballar o ocupar càrrec públic electe per un termini de set anys com autora responsable d'un delicte de prevaricació.

El jutge té la potestat de decidir si els tres acusats entren a la presó quan la pena sigui inferior a dos anys i no hagin delinquit prèviament, situació que es produeix en tots els casos.