L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar ahir que "ERC sap que té la porta oberta per incorporar-se a la responsabilitat de govern com estem fent a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) on governem conjuntament". En una entrevista al canal 3/24, Colau va destacar que "no es tracta de dir-li tripartit, sinó que les eleccions van tenir un resultat i que va guanyar una força de canvi com BComú però en minoria". Tot i això, va negar que Barcelona tingui un "govern dèbil" perquè ha aconseguit acordar uns pressupostos i unes ordenances fiscals. "Com hem vist aquests dies, això no és gens senzill", va detallar al respecte.

D'altra banda, i un any després de la seva presa de possessió, l'alcaldessa de Barcelona va fer balanç de la moratòria hotelera que va impulsar. "Quan vam arribar ens vam trobar que l'activitat estava descontrolada", va afirmar Colau, que també va advertir que la ciutat "pot morir d'èxit" i que hi ha el perill que es creïn "guetos" de turistes. Segons l'alcaldessa, aquest estiu es preveu que s'incrementi un any més el nombre de visitants.

Lloguer al banc Expropiat

Sobre els fets ocorreguts recentment a Gràcia, la batllessa va apuntar que el Banc Expropiat "va ser una ocupació de cinc anys, sense cap incident, amb molta participació veïnal i molt ben valorada per les seves activitats". Colau va defensar que "en un moment donat pagar un lloguer per interès general no s'ha de descartar", tot i que va assenyalar que això s'ha de fer "amb informació, amb un conveni i amb transparència", criteris, va dir, que no es van complir amb l'anterior govern municipal.