La Generalitat ha posat en marxa una campanya per augmentar el nombre de famílies d'acollida i poder complir el seu objectiu que cap nen menor de 6 anys visqui en un centre d'acollida, on actualment resideixen encara un centenar de petits d'entre 0 i 6 anys. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va participar, ahir al matí, en la jornada Fem gran l'acollida, organitzada per l'Institut català de l'acollida i l'adopció i que ha suposat el tret de sortida a la campanya institucional. Actualment, a Catalunya hi ha 612 famílies que acullen un total de 1.017 nens, però és una xifra encara insuficient, ja que un centenar de menors de 6 anys han de residir en centres en no haver-hi famílies per a ells, va informar en una nota la conselleria.

"Volem garantir el dret del nen a viure en família, necessitem més famílies i per aconseguir-ho és necessari promoure una cultura de l'acollida i augmentar el suport a les famílies", va manifestar la consellera.

A més de la campanya informativa, Dolors Bassa va assenyalar que s'ha posat en marxa un pla estratègic per fomentar l'acollida, que "preveu homogeneïtzar els punts de vista dels professionals respecte a l'interès superior dels nens i que incorpora un pla de suport a les famílies acollidores que inclou avantatges i descomptes", ha assenyalat Bassa.

A la jornada han assistit famílies d'acollida, joves extutelats per la Generalitat i treballadors d'entitats i de l'administració.