Transport ferroviari

La vaga de Rodalies provoca aglomeracions i queixes per la manca d'informació

Els serveis mínims són del 66% entre les 6.00 i les 9.30 hores i entre les 17.00 i les 20.30 hores, i el 33% durant la resta de la jornada

10.06.2016 | 12:06
Usuaris de Renfe a l´estació de Sants.

La vaga al servei de Rodalies ha provocat aquest divendres al matí aglomeracions en alguns moments a les andanes de l´estació de Sants de Barcelona. Entre les 6.00 i les 9.30 hores només han circulat dos de cada trens combois en relació a un dia laborable normal i això ha provocat més presència d´usuaris a les andanes i a l´interior dels trens del que és habitual. Els usuaris consultats per l´ACN han explicat que, en alguns casos, els seus trens circulen amb retard i que arribaran amb demora a les seves destinacions i han lamentat les aglomeracions a l´interior dels trens. Així mateix, alguns dels passatgers han reclamat als sindicats, a les administracions i als mitjans de comunicació més informació sobre els motius i les incidències previstes per una vaga com la d´aquest divendres, que es repetirà els dies 12, 14 i 16 de juny.

Els serveis mínims a Rodalies de Catalunya decretats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat són del 66% del servei entre les 6.00 i les 9.30 hores i entre les 17.00 i les 20.30 hores, i del 33% durant la resta de la jornada. Pel que fa als trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat, els serveis mínims són del 72%, i del 63% en el cas dels Avant. Les aturades han estat convocades pel pel Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf).

Una passatgera de Rodalies, la Rosa Maria, ha explicat a l´ACN que no és usuària habitual del servei operat per Renfe i comenta que aquest divendres ha agafat el tren per una avaria del seu cotxe. La Rosa Maria diu que no sabia que hi havia vaga i ha afegit que aquest divendres està "patint el que pateixen els usuaris que agafen el tren cada dia". Una altre viatger, en Xavi, explica que agafa el tren perquè està fent pràctiques a Mollet del Vallès i afirma que li sembla bé que els treballadors de Renfe facin vaga. En Xavi ha apuntat que la línia R3 "sempre fa mitja hora tard" i que per a ell "això no és nou".

Una altra usuària, la Yolanda, explica que quan ha pujat al tren a Bellvitge s´ha adonat que hi havia vaga, però que li han dit que quan arribés a Sants no tindria cap problema. Després s´ha trobat que el tren en direcció Maçanet-Massanes anava amb retard. La Yolanda ha afegit que no té pressa perquè no va a treballa, però ha lamentat que hi ha poca informació sobre les aturades dels treballadors de Renfe a les estacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema