La CUP va acceptar la Qüestió de Confiança com "un repte" i va admetre la seva "coresponsabilitat" però no la seva "culpabilitat" en el fet que l'ha motivat, que és que els Pressupostos de la Generalitat fossin denegats ahir pel ple del Parlament. El diputat de la CUP Joan Garriga va assegurar que malgrat aquesta decisió, "els ponts no s'han trencat" i va dir que pensen "creuar-los amb altres grups" amb els quals comparteixen "no només l'objectiu de la independència, sinó també objectius socials, amb la confiança que entre tots els aconseguirem creuar".

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va considerar que la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president Carles Puigdemont després del veto de la CUP als Pressupostos és la "crònica d'una mort anunciada", i li va demanar que "no faci perdre més el temps als catalans".

El president del grup parlamentari del PSC, Miquel Iceta, va felicitar al president català, Carles Puigdemont, per sotmetre's a una qüestió de confiança, i li va dir que podrà "comptar" amb el seu partit si aposta per "un nou pacte amb la resta d'Espanya", per l'"estabilitat" i pel "bon govern".

El líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, també va considerar encertada la decisió del president Carles Puigdemont de sotmetre's a una qüestió de confiança encara que el va instar a convocar-la per a la setmana que ve, i li va preguntar si busca "pressionar" la CUP amb un ambient "caldejat" en la Diada.

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es pot (CSQP), Lluís Rabell, va manifestar que l'anunci de la qüestió de confiança del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "es queda curt i no acaba d'assumir que el problema no és tant de la lleialtat sinó el full de ruta".

Finalment, el president del grup parlamentari de Junts Pel Sí, Jordi Turull, va afirmar que "abans una derrota parlamentària que una rendició davant els que són incapaços d'assumir els seus compromisos", en relació amb el veto dels Pressupostos per part de la CUP. El diputat va lloar que el Govern i JxSí hagin elegit la "dignitat" enfront dels que han optat per l'"orgull", en referència implícita al grup dels cupaires.