Els partits polítics, la Generalitat de Catalunya, el Govern i l'Ajuntament de Barcelona van condemnar de manera unànime l'agressió soferta per dos membres de l'associació "Barcelona amb la Selecció" per part de quatre joves a la capital catalana. L'associació "Barcelona amb la Selecció" va denunciar davant la Fiscalia aquesta agressió que van patir dissabte passat les dues dones de l'entitat, que asseguren que van ser trepitjades, escopides i insultades, tal com s'aprecia en algun vídeo que s'ha penjat a Internet.

Nacho Pla, portaveu de Barcelona amb la Selecció, l'associació que instal·larà pantalles gegants a la ciutat per projectar els partits de "la roja", va acudir ahir amb un advocat a la seu de la Fiscalia de Barcelona per presentar la denúncia, que va acompanyar amb proves gràfiques sobre l'agressió soferta.

La denúncia, paral·lela a la que es va presentar davant els Mossos d'Esquadra, relata que les dones van ser agredides per quatre joves quan estaven en una carpa instal·lada al barri barceloní de Sant Andreu, mentre aquestes difonien informació sobre les pantalles que l'associació instal·larà per seguir els partits de l'Eurocopa.

Segons Pla, les víctimes s'estan recuperant de l'agressió soferta i estan "emocionalment dolgudes i tristes, encara que físicament bé", si bé ha agraït d'una altra banda les nombroses mostres de suport i missatges de seguidors de la Selecció que asseguren seguiran els partits de l'Eurocopa a les pantalles gegants "alçant les seves banderes, amb més ganes", va dir Pla.

L'agressió va ser condemnada per la Generalitat de Catalunya, per boca del vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d'Interior, Jordi Jané; així com pel ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz (PP); l'alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú, Ada Colau; i CDC, ERC, Ciutadans, PSC i PPC, mentre que la CUP encara no s'han pronunciat al respecte.

D'una altra banda, també l'entitat Societat Civil Catalana va titllar de "brutal" l'agressió i va instar a les institucions catalanes a condemnar el fet i posar "tots els mitjans perquè aquestes situacions no es tornin a repetir", recordant que "aquesta agressió" s'uneix a d'altres del passat i de les quals han estat víctimes els que s'oposen al procés secessionista".