El jutge de guàrdia va deixar ahir en llibertat les dues joves detingudes ahir després de tornar a ocupar l'anomenat "Banc expropiat" de Gràcia, encara que amb l'obligació de comparèixer periòdicament davant la justícia, després d'acusar-les dels delictes d'usurpació de béns immobles, danys i desobediència.

Segons van informar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), les dues detingudes van quedar en llibertat després de comparèixer davant del jutge d'instrucció número 24 de Barcelona, al qual es van negar a prestar declaració acollint-se al seu dret a guardar silenci.

Les detingudes, al costat dels altres tres ocupes arrestats dissabte per introduir-se en el "Banc expropiat", romandran com a investigades en la causa que el jutge d'instrucció va obrir pels delictes de danys, lesions i usurpació, després que els cinc tornessin a entrar en el local desallotjat.

Els cinc ocupes van tornar dissabte a entrar en l'anomenat "Banc Expropiat", el desallotjament del qual el passat 23 de maig va desencadenar nombrosos disturbis al barri barceloní de Gràcia, i van estar diverses hores al seu interior fins que els Mossos d'Esquadra van entrar a la finca i els van detenir.

Les dues joves que ahir van passar a disposició de la justícia van ser les últimes a ser detingudes, atès que els agents van tardar hores a alliberar-les d'uns bidons amb ciment als quals s'havien ancorat per dificultar el seu desallotjament. Els altres tres ocupes, detinguts cap a les sis de la tarda de dissabte, una vegada els Mossos van aconseguir entrar en el Banc Expropiat, van ser posats en llibertat després de passar per comissaria. No obstant això, tenen l'obligació de comparèixer davant del jutge instructor sempre que els citi com investigats.

Els cinc ocupes, d'entre 27 i 34 anys i nacionalitats espanyola i italiana, van aconseguir entrar dissabte al migdia al local desallotjat després d'obrir un forat en una de les planxes metàl·liques que protegien l'edifici, amb l'ajuda d'una serra radial.

Els múltiples aldarulls ocorreguts en els darrers dies en el barri de Gràcia han provocat el rebuig i les queixes dels veïns, que veuen impossible recuperar la normalitat.