Pressupostos 2016

Puigdemont lamenta haver de "lluitar agònicament" perquè la CUP compleixi els acords

El president creu que ara convindria "serenor" i no "soroll" i erigeix CDC com a partit responsable: "Quan el país se la juga no busquem excuses"

05.06.2016 | 08:39
Puigdemoment a la Fira del Vi de Vilanova i la Geltrú.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lamentat haver de "lluitar agònicament perquè la gent que va firmar un paper faci una cosa tant extraordinària, digne de país normal, com fer honor a la paraula escrita i signada". Puigdemont ha tornat a valorar, així, la negociació amb la CUP per desencallar els pressupostos al Parlament, a debat aquesta setmana. En un acte de precampanya de CDC a Vilanova i la Geltrú al costat de Francesc Homs i Miquel Calçada, Puigdemont ha qualificat Convergència de "fidel als compromisos" que acorda i ha insinuat que d'altres formacions "se'n senten alliberades quan han de governar o assumir responsabilitats". "Llavors és quan aquest país ho troba molt a faltar", ha reblat el president de la Generalitat. En aquest context ha reclamat "serenor" i no "soroll" i ha considerat que es pot confiar en la seva formació: "Quan el país se la juga no busquem excuses". Al seu torn, Homs ha apuntat que la CUP "s'està convertint en una pedra".

Puigdemont ha assegurat que la gent de CDC són i tenen "actitud constructiva": "Teniu la certesa que sempre hi haurà un convergent a construir, i a refer, a ajudar i anar a endavant", ha assegurat en la mateixa línia que ja va esgrimir aquest divendres en plenes negociacions enrocades amb la CUP pels pressupostos.

En aquest sentit, Puigdemont ha assegurat que els ciutadans demanen a CDC ser "fidels als compromisos" que es contrauen i que s'acorden "amb tothom". Que se'ls demana "vocació, pacte, confiança, seguretat, proximitat i que es parli clar". El president català ha defensat que és així perquè saben que CDC hi respondrà. "A altres grups polítics no ho demanen perquè fa l'efecte que se'n senten alliberats quan han de governar o assumir responsabilitats, la gent no els ho demana perquè probablement no ho pot esperar, és llavors quan aquest país ho troba molt a faltar".

Encara sense anomenar l'esquerra independentista directament, Puigdemont ha arengat el mig miler de persones que l'escoltaven a Vilanova i la Geltrú, segons els organitzadors, que CDC "pot assumir responsabilitats de decidir fins i tot quan ho té molt complicat": "El país sap que pot confiar en nosaltres, que som garantia de país normal".

"Quan el país de la juga no busquem excuses", ha reblat. I en aquest punt ha posat sobre la taula a tall d'exemple el pas al costat del president Mas al gener per desencallar la investidura a la presidència de la Generalitat després de les eleccions del 27-S. "Hauria pogut buscar excuses, que tothom hauria entès; jo mateix m'hauria pogut quedar a la comoditat de Girona i no lluitar agònicament perquè la gent que va firmar un paper demanar-los que facin una cosa tan extraordinària, digne de país normal, com fer honor a la paraula escrita i signada", ha clamat entre aplaudiments. En aquest context Puigdemont ha reclamat no apostar per la 'selfipolítica' sinó mirar "el país al conjunt" .

Tot plegat ho ha defensat després de passejar per la Rambla de Vilanova i la Geltrú acompanyat per l'alcaldessa de la ciutat i presidenta de l'AMI, Neus Lloveras. També han participat en aquest acte polític de precampanya, els candidats de Convergència al Congrés, Francesc Homs i Carles Campuzano, i qui encapçala la llista al Senat, Miquel Calçada. En acabar l'acte, han dipositat dins d'una urna, simbòlicament, un document amb un llistat de reclamacions per a la ciutat i han convidat als ciutadans a sumar-hi les seves demandes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema