Ciutadans va ser rebut ahir com a membre de ple dret en l'Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) en una reunió dels eurodiputats de l'agrupació celebrada a Riga i en la qual els únics que van votar en contra, van ser els dos representants de Convergència.

"Aquests dos vots, venint de compatriotes nostres a contracor, resulten una mica patètics sobretot per la seva solitud", va dir el portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats i exeuroparlamentari, Juan Carlos Girauta, després de la formalització de l'entrada del seu partit a ALDE.

Girauta, candidat per Barcelona al Congrés en les eleccions del 26 de juny, va recordar que quan la seva formació va entrar al Parlament Europeu (PE), hi va haver qui van dir que "mai entrariem al grup parlamentari d'ALDE i hi vam entrar des del començament, que mai ens rebrien a ALDE i ara ens han rebut".

"Més que canviar alguna cosa, aquesta decisió ve a reafirmar el que ja veníem fent que era treballar dins el grup parlamentari d'ALDE", va dir Girauta. Va afegir que la incorporació de Ciutadans en el partit és "el pas natural", després de dos anys formant part del Grup ALDE al Parlament Europeu".