Nova jornada de conflictes a Gràcia pel "Banc Expropiat". Cinc "okupes" van aconseguir accedir a l'interior del local que estava tancat a pany i forrellat i els Mossos d'Esquadra van haver d'entrar i anar-los traient. Dues de les persones van aconseguir estar a l'interior de l'immoble més de quatre hores.

Aquests dos activistes es van encadenar a un bidó farcit de ciment, cosa que va obligar als Mossos d'Esquadra a utilitzar diferents eines per alliberar-los i detenir-los. A mitja tarda, una desena d'agents dels Mossos va entrar al local i van detenir en primer lloc tres dels okupes. Segons un comunicat de la policia, eren tres homes i dues dones, quatre de nacionalitat espanyola i un d'italiana, i tenen entre 27 i 34 anys. A totes elles se'ls acusa dels delictes de danys, desobediència greu i usurpació de béns immobles

Un petit forat

Els cinc okupes van accedir al banc després d'obrir un petit forat en una de les planxes metàl·liques que es van col·locar a la façana del local per intentar evitar que fos ocupat de nou, segons van confirmar fonts dels Mossos. Ela activistes van anunciar l'entrada a través de les xarxes socials. Als voltants del local s'hi van concentrar diverses desenes de persones en suport als okupes i van esperar darrere d'un cordó policial que impedia que s'acostessin a l'immoble.

Els okupes haurien utilitzat una serra radial per entrar per sorpresa a l'edifici, fet que van anunciar a través de les xarxes socials. Uns operaris van tornar a soldar la planxa foradada pels activistes.

A les set de la tarda es va convocar una manifestació a Gràcia per exigir que es torni l'anomenat "Banc Expropiat" als seus ocupants, encara que els organitzadors van optar finalment per concentrar-se a la plaça de la Revolució i iniciar una marxa fins a la plaça Rovira. Al tancar aquesta edició, la concentració encara no s'havia dissolt i era molt massiva, però no es tenia constància d'incidents.

El local va ser desallotjat el passat 23 de maig per ordre judicial arran de la denúncia presentada per la immobiliària propietària de la finca, fet que va originar diversos incidents al barri de Gràcia i aldarulls en els dies següents.