L'exsecretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, va negar irregularitats en la gestió econòmica del dia a dia de l'entitat. «No hi ha hagut cap situació d'irregularitat per part de ningú», va assegurar Fraile. L'exsecretari general va atribuir les pèrdues de més de 2 milions d'euros durant els exercicis del 2013, 2014 i 2015 a un «ofegament financer» després de no poder fer front, segons va dir, a crèdits i despeses per poder mantenir l'estructura de l'entitat. «Hem fet el que hem pogut però les previsions no s'han pogut complir», va reconèixer.

Miquel Àngel Fraile es va remetre al comunicat fet públic per la Confederació de Comerç, en el qual la junta directiva i l'assemblea general asseguren que «han perdut la confiança» en la gestió de Fraile després que durant els exercicis del 2013, 2014 i 2015 els comptes de l'entitat han sumat pèrdues per més de 2 milions d'euros.

Miquel Àngel Fraile era secretari general de la Confederació des de la seva fundació el 1985, i de moment no s'ha fet públic qui serà la persona que el rellevi.