L'Ajuntament de Barcelona va descartar la compra directa o avalar una compra col·lectiva del «banc expropiat» de Gràcia, pel preu «desorbitat» de l'immoble, que supera el mig milió d'euros.

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, ho va anunciar als mitjans en una compareixença per informar del desenvolupament de les converses per trobar una via de sortida al conflicte, després que la setmana passada els Mossos d'Esquadra desallotgessin l'immoble.

«Mai no hem plantejat una compra nostra», sinó «una compra a preu raonable assumible pel teixit associatiu», en què aquest es «fes càrrec del projecte de col·lectivització», va precisar el regidor de Gràcia, que va explicar que la idea va sortir de les converses entre l'ajuntament i les entitats del districte, encara que després de conèixer el preu s'ha descartat.

«No seguirem fent esforços per comprar el local i els dedicarem a d'altres vies», va assenyalar Oriol Badia que va indicar que l'ajuntament torna a apostar per la idea de trobar locals alternatius on les activitats realitzava aquest col·lectiu puguin continuar.

Segons el regidor partint de l'«acceptació que el projecte pugui continuar en un altre lloc» i amb el nou escenari de «normalitat», si es constitueix la taula de treball amb el teixit veïnal, institucional i el col·lectiu que ha proposat l'ajuntament «la solució estaria a prop».

El cas de Can Vies

Durant la jornada d'ahir,en el jutjat penal número 7 de Barcelona es va celebrar el judici contra quatre manifestants de Can Vies acusats de causar disturbis i d'atemptar contra un agent antiavalots la nit del 28 de maig del 2014, en els enfrontaments amb la policia ocorreguts en les protestes contra el desallotjament del local okupa.

La Generalitat va demanar una dondemna de cinc anys i mig de presó, gairebé el doble que la Fiscalia, per a un jove al qual acusa de llançar una pedrada a un mosso en les protestes pel desallotjament de Can Vies, després de rebaixar la pena de set anys que sol·licitava inicialment per a ell i tres manifestants més que també es van veure implicats en la trama.