El comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va ametre ahir que la investigació del cas Ester Quintana «va néixer malament» perquè, portada per les presses, la policia va donar al jutge informació «no precisa», però va lamentar que ningú va voler investigar hipòtesis alternatives a l'ús de pilotes de goma.

En una entrevista al programa El Matí de Catalunya Ràdio, Trapero va celebrar la sentència que absol els dos mossos acusats de rebentar l'ull a Quintana, a la vaga general del 14 de novembre, perquè al seu parer deixa clar que «aquests no van ser», però va admetre que dins del cos hi ha gent que no va dir «tota la veritat» sobre el cas. Segons Trapero, els Mossos d'Esquadra actuaran «en qualsevol moment» en què apareguin nous elements que permetin obrir «una via d'investigació» per identificar l'autor del tret que va deixar cega d'un ull Quintana, que la sentència deixa clar que va ser ferida en una actuació policial il·legal.

La investigació

L'Audiència de Barcelona, en la seva sentència, retreu a més al Departament d'Interior que «perjudiqués» la investigació, en no donar credibilitat des del primer moment a la versió de la manifestant, que va quedar ferida per la policia. En aquest sentit, el comissari en cap dels Mossos va reconèixer que la investigació del cas «neix malament» perquè la policia catalana es va veure obligada a «córrer» per facilitar dades de les indagacions i no va proporcionar «informació precisa».

«Aquesta lliçó la vam aprendre», va redundar Trapero, que va lamentar que els comandaments dels Mossos no tinguessin «el suficient coratge per dir al polític: no estem en disposició de donar informació fiable».

Aquesta mateixa línia la va defensar ahir el secretari general del Sindicat de Comandaments dels Mossos d'Esquadra, l'inspector Jordi Dalmau, que en una entrevista en el mateix programa va opinar que l'«error» de la policia catalana va ser «donar molta més informació» de la que podien. «No vam ser del tot rigorosos i això se'ns va girar en contra, perquè tothom va pensar que estàvem mentint» va afirmar Dalmau.