La diputada de la CUP Mireia Vehí va afirmar ahir que, encara que és "complicat", la seva formació seguirà negociant els pressupostos de la Generalitat malgrat la seva esmena a la totalitat, i va avisar que un "no" definitiu als comptes no hauria d'implicar un avançament electoral ni el final del procés sobiranista.

Així ho va assenyalar en una entrevista al canal 3/24, on va recordar que el Consell Polític de la formació antisistema va decidir dissabte presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat perquè "no ens agraden prou, no són justos i entenem que cal ser més desobedients" amb l'Estat. "Ens agradaria avançar més en justícia social i desobediència. Creiem que vivim en un moment excepcional i els pressupostos és una de les lleis més importants i també han de respondre a aquesta excepcionalitat", va explicar la diputada, que no obstant això també va remarcar que la CUP "seguirà negociant aquesta setmana" després que "la militància ens ha dit que aquest camí no ens convenç".

En tot cas, Vehí va considerar que per un desacord en els pressupostos del 2016 no ha de donar-se per trencat el pacte de legislatura amb el Govern: "Encara que s'hagin de prorrogar no és la fi de la legislatura ni del procés", va assenyalar.

Junqueras, esperançat

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, va voler treure ferro al veto de la CUP als pressupostos. "Encara ens trobem en temps de diàleg i negociació. Segur que aprovar pressupostos és molt millor que mantenir-se en pròrroga", va afirmar.