Tortosa es quedarà amb el monument franquista, ja que la majoria dels seus veïns va votar a favor de deixar-lo al seu lloc, al riu, i reinterpretar-lo. Aquesta era l'opció de la papereta B i el resultat va ser clar a favor d'aquesta opció. Segons va informar La Vanguardia, un 68,36% des votants va votar a favor de deixar-lo i un 31,35% van demanar la seva retirada i posterior museïtzació. La participació es va situar en un 29,73% del cens, el que significa un total de 8.464 vots emesos.

L'elevada participació en la consulta del monument franquista a Tortosa durant tot el matí va obligar l'Ajuntament a reaccionar desdoblant meses a tres seus. En concret, es va posar una doble urna a les seus del centre cívic al barri de Ferreries, de l'Auditori al barri del Temple, i a l'Ajuntament al centre de Tortosa. Segons dades facilitades pel consistori, des de l'obertura de les seus habilitades per a votar a les nou del matí i fins a la una del migdia, havien votat un 9,66% del cens, 2.750 persones de les 28.467 que podien exercir el vot en aquesta consulta i que són els majors de 16 anys i empadronats a Tortosa. A l'hora de tancar aquesta edició no s'havien divulgat els resultats de la consulta.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va votar a les dotze del migdia al Museu, on va explicar les mesures adoptades pel consistori per alleugerir les cues que s'estaven registrant per votar. "Hem duplicat el nombre d'urnes en aquells punts on hi ha més cues, mantenint el mateix nombre de meses", com el cas de Ferreries, on l'espera era de gairebé 40 minuts al migdia, i també a l'Ajuntament i a l'Auditori Felip Pedrell. Per a Bel, aquesta participació mostra que "la gent tenia ganes de votar", fet pel qual considera que les quatre formacions que han avalat la consulta poden "estar satisfetes".