Més de 1.300 persones, segons fonts dels Mossos d'Esquadra, es van manifestar ahir pels carrers de Barcelona en una trobada de legionaris per demanar "respecte" per la Legió i defensar la unitat d'Espanya. "Amb la Constitució, les forces armades i la Legió" era el cartell que encapçalava la marxa convocada per la Germandat d'Antics Cavallers Legionaris.

La manifestació va transcórrer entre la plaça Urquinaona i la plaça Sant Jaume, on van demanar la dimissió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i van llegir una carta dirigida a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Un dels legionaris organitzadors de la manifestació, Francisco González, va lamentar que des del consistori es vulgui expulsar la germandat del local on realitzen activitats en el districte de Sant Andreu. "Resulta que hi ha polítics que han dit que som assassins, violadors i feixistes. Simplement, l'únic que demanem és respecte, nosaltres no ens fiquem amb ningú, som apolítics", va assegurar.

La marxa, que va començar al migdia i va acabar passades dues hores, va transcórrer sense incidents destacables, més enllà d'un parell de picabaralles amb dues persones que es van acostar als manifestants, una al crit de "fora feixistes de Barcelona" i l'altra taral·lejant Els Segadors.

Himne de la Policia Nacional

A l'equador del traçat els manifestants es van aturar per cantar l'himne de la Policia Nacional davant la prefectura superior de policia de Via Laietana. Entre les entitats que van donar suport a la manifestació hi ha Somatemps, que va justificar la seva presència pels "atacs i amenaces" a les germandats "que realitzen una gran tasca social". Entre els presents també hi havia "la cabra de la legió", excomba-tents de la Divisió Blava i diversos manifestants amb banderes preconstitucionals.

La concentració a plaça Sant Jaume va acabar al ritme de l'himne nacional espanyol i de El novio de la muerte, l'himne de la legió.