La no valoració de la CUP dels pressupostos, amb l'argument que els disturbis de Gràcia van reclamar l'atenció dels adiputats, va ser la reacció més destacada de les que es van succeir ahir al Parlament.

roger torrent

portaveu adjunt de jxsí

Aquests són uns pressupostos amb vocació d'Estat i els més socials»

L'adjunt al portaveu de JxSí, Roger Torrent, reconeix que la negociació amb la CUP «no serà fàcil», però assegura que malgrat tot confia en un acord sobre els pressupostos perquè són «els més socials de la història». És més, afirma que espera poder tenir el suport d'altres grups que «comparteixen sensibilitat social». «Són uns pressupostos amb vocació d'Estat», diu Torrent que desvincula el diàleg amb els cupaires a l'actuació de la policia durant els disturbis de dilluns a la nit al barri de Gràcia de Barcelona.

Carlos carrizosa

portaveu parlamentari de c's

És una pena que presenti uns pressupostos per fer contenta la CUP»

El portaveu parlamentari de C's, Carlos Carrizosa, titlla d'«electoralistes» els pressupostos, perquè considera que estan dissenyats per «fer contenta» la CUP. «És una pena que presenti uns comptes per acontentar la CUP pel seu programa d'independència», ha assenyalat Carrizosa, que lamenta que l'objectiu dels pressupostos sigui el «sentit d'Estat» i ha anunciat que la seva formació política podria acabar portant els contes davant el Consell de Garanties Estatutàries.

eva granados

portaveu parlamentària del psc

Uns pressupostos continuïstes, resignats i sense gir a l'esquerra»

Els pressupostos toparan amb una esmena a la totalitat del PSC, segons va avançar, ahir, la portaveu del grup al Parlament, Eva Granados. L'esmena és la manera que té el PSC de denunciar uns comptes que considera «continuistes» amb la gestió de l'anterior Govern de Mas, «resignats» i sense el «gir a l'esquerra que s'esperava d'ERC.

joan coscubiela

portaveu de csqp

El pressupost amb menys despesa social des de ?l'any 2010»

Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP) també presentarà una esmena a la totalitat contra els pressupostos i la llei de mesures fiscals i financeres, per «l'escassa credibilitat de les dades, el caràcter escassament social de la despesa i la renúncia a tenir una política fiscal pròpia». va dir Joan Coscubiela, que va acusar al vice Junqueras, de fer «trampes»: «Aquest és el pressupost del senyor Mas sense Mas. Amb 2.276 milions menys en despesa social que el 2010».

ALICIA SÁNCHEZ-CAMACHO

PORTAVEU DEL PP

Són el requisit previ perquè no es convoquin eleccions anticipades»

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, va qualificar de «trampa» la proposta de pressupostos, ja que «tindran gran dificultat per ser aprovats» i, a més, «són el requisit previ perquè no es convoquin unes noves eleccions anticipades a Catalunya».

eulàlia reguant

diputada de la cup

No hem tingut temps de veure'ls i d'analitzar-los»

La CUP, que ahir al matí van plantar Junqueras al Parlament, no té opinió sobre els pressupostos per al 2016. Si més no, no encara. Els anticapitalistes es van negar ahir a fer cap valoració perquè, van al·legar, no van tenir temps de «veure'ls i analitzar-los» Segons els diputats de la CUP, el desallotjament dilluns a la nit del Banc Expropiat al barri barceloní de Gràcia, els disturbis posteriors i la càrrega policial, els han tingut massa ocupats. «No hem tingut temps de fer la valoració, i menys amb el que ha passat a Gràcia», va manifestar la diputada Eulàlia Reguant ahir al Parlament.