Un total de 21 nens segueixen hospitalitzats a Catalunya, 17 en planta i 4 en Unitats de Cures Intensives, a causa d'afectacions neurològiques causades per un enterovirus, encara que tots evolucionen satisfactòriament. Segons van informar ahir a la tarda el sotsdirector del Servei Català de la Salut, Josep Maria Argimon, i el cap de Pediatria de l'Hospital Vall d'Hebron, Carlos Rodrigo, des de divendres passat han estat donats d'alta 8 dels menors hospitalitzats i no s'ha produït cap ingrés més. «Els casos de l'UCI es mantenen estables o estan millorant» va assegurar Argimón, que va predir que els quatre menors «sortiran aviat» de la unitat.

Un total de 60 casos s'han registrat fins ara a Catalunya per aquest enterovirus, un tipus del qual, el més greu, ha causat una tetraplegia en una nena, que està ingressada a l'Institut Guttmann. A causa de l'alarma generada pel brot d'enterovirus, les urgències pediàtriques dels hospitals catalans s'han incrementat entre un 30 i un 40%, va reconèixer Argimon.

Els responsables sanitaris van recomanar per ser «prudents i cauts» i van assenyalar que malgrat que es pot parlar de «brot» pel nombre de casos detectats, la població «està en molt bones mans». Sobre la nena que va morir a Reus, els metges forenses no han aconseguit aïllar el virus.