El PSC demanarà la compareixença al Parlament del conseller de Salut, Antoni Comín, davant l'"alarma social" creada per la crisi de l'enterovirus, que afecta ja 60 pacients, dels quals 29 estan hospitalitzats per afectacions neurològiques, quatre d'ells a Unitats de Cures Intensives (UCI).

En un comunicat fet públic ahir, la portaveu parlamentària en matèria de salut del Grup Socialista, Assumpta Escarp, va dir: "És molt greu que, davant la crisi sanitària, Comín encara no hagi anunciat que compareixerà i, com que no ho ha fet, li ho exigim nosaltres".

Escarp va anunciar que "quan obri el registre del Parlament, el PSC entrarà una sol·licitud de compareixença del conseller de Salut" i va afegir que "resulta evident que hauria d'haver estat el propi conseller qui demanés comparèixer, però com que no ho ha fet li ho hem d'exigir l'oposició". La diputada socialista considera que la gestió de la informació a la ciutadania "ha estat pèssima", ja que "ni s'ha ofert informació ni s'ha explicat l'abast de les mesures de prevenció que s'han adoptat".

Segons el parer de la portaveu socialista, "el fet que Comín defugi la seva responsabilitat és especialment greu perquè genera una enorme alarma social en un àmbit especialment sensible, com és el de la salut infantil".

Investigació a Europa

L'eurodiputat Francesc Gambús va reclamar a la Comissió Europea (CE) la creació d'una xarxa europea de vigilància específica per a l'enterovirus arran dels casos detectats a Catalunya.A través d'una pregunta parlamentària, Gambús -membre de la Comissió de Salut Pública- va posar en relleu la virulència del brot infecciós i vol saber si s'han registrat més casos dins de països de la Unió Europea (UE).

Igualment, l'eurodiputat remarca que és "extremadament necessària" la coordinació i cooperació entre les institucions i les autoritats sanitàries competents per tal d'afrontar una greu infecció que posa en alerta els centres escolars, sanitaris i les famílies, així com fer una vigilància activa dels casos. "Cal més celeritat i planificació en establir els protocols pertinents i informar permanentment als pares i centres per tal de no generar un estat d'alarma per la desinformació", va continuar Gambús, que ha reclamat així la posada en marxa d'una xarxa europea de vigilància exclusiva per a l'enterovirus diferent a la del polivirus. En el cas que ja existís, demana posar més mesures.