Barcelona

La militància de CDC aposta per crear una nova formació

"Hem deixat el llistó molt alt", assegura Marta Pascal sobre el procés participatiu del 'Superdissabte'

22.05.2016 | 08:13
La portaveu de CDC, Marta Pascal.

Dos terços dels votants que han pres part a la jornada participativa per decidir el futur de Convergència han optat per la creació d'una nova formació política, amb un resultat que voreja el 70%, mentre que un 30% de militats i participants han votat per la "renovació" del partit. Majoritari també és el percentatge amb la que s'ha designat Francesc Homs cap de llista de CDC per a les eleccions del 26-J, i que frega el 80%. Uns resultats que s'han sabut amb una certa demora i que ha fet públics la portaveu de CDC, Marta Pascal, qui ha insistit en l'"èxit rotund" de la convocatòria. "Hem deixat el llistó molt alt", ha assegurat en roda de premsa Pascal sobre l'anomenat 'Superdissabte'. "Entre la vella política i la nova política, la gent tria la bona política", ha afegit.

Més de 14.000 persones entre militants i simpatitzants han participat en una jornada històrica, dipositant el seu vot a les urnes de les 197 meses repartides arreu del territori. Amb 180 meses amb el recompte completat, s'han comptabilitzat 5.426 vots en el si dels militants (67,05%) a favor de la creació d'un partit nou, i 2.633 (32,53%) que apostaven per la renovació de Convergència. Percentatges semblants s'han registrat entre els simpatitzants, amb un 67,82% a favor del nou partit i un 31,81% per la renovació d'un partit amb 42 anys d'història.

Pel que fa a les primàries, en les que només poden participar militants amb sis mesos d'antiguitat i amb les quotes al dia, Francesc Homs ha obtingut (amb dades provisionals i 17 meses pendents d'escrutar) uns 6.097 vots, el que representa el 77,6% del total, mentre que Sílvia Requena ha rebut 1.594 vots (20,29%).

En una jornada que s'ha desenvolupat amb normalitat i sense incidents, un total de vint interventors i unes 1.100 persones voluntàries han vetllat per la logística i el bon funcionament del 'Superdissabte', que ha tancat la jornada en la seu nacional de Convergència del carrer Còrsega de Barcelona, on s'ha instal·lat el centre de recepció de dades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema