De La Mata demana a Andorra més dades vinculades als Pujol

El cunyat de Pujol jr. és investigat per suposat blanqueig de fons amb un compte obert a Girona

21.05.2016 | 06:30

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que investiga la família Pujol, va remetre una nova comissió rogatòria internacional a Andorra per obtenir més dades vinculades als seus fons al Principat, en el marc d'una peça separada de la causa que ha declarat secreta. La justícia andorrana va acordar facilitar en una nova peça secreta totes les dades derivades d'aquesta nova sol·licitud, que suposa la quarta ampliació de la comissió rogatòria remesa a Andorra sobre la fortuna dels Pujol.
La jutgessa andorrana Maria Àngels Moreno va acceptar la comissió rogatòria atès que els fets investigats constituirien «delicte major», encara que adverteix que les dades no podran utilitzar-se per perseguir delictes contra la Hisenda Pública, ni pel delicte de blanqueig de capitals originat en infraccions contra la Hisenda Pública, «sinó únicament per a la persecució de delictes en matèria de corrupció». D'aquesta forma, la magistrada decreta el secret de sumari de la peça separada en què facilitarà les dades, en un termini màxim improrrogable de fins a l'11 de setembre.
Fonts de la defensa dels Pujol van indicar que el fet més probable és que la nova comissió rogatòria pretengui recollir les dades bancàries a Andorra de la família sobre la fortuna oculta, que la jutge de Barcelona que investigava el suposat llegat ja havia sol·licitat abans que la causa passés a mans de l'Audiència Nacional.

Zimbabwe-connexió Girona
Paral·lelament un altre cas relacionat amb els Pujol-Ferrussola ha sortit a la llum. Tal com va publicar ahir el diari El Español, el cunyat de Jordi Pujol jr esta sota investigació per un suposat blanqueig de fons mitjançant transferències realitzades a Zimbabwe, entre altres països. Hisenda hauria descobert que Ramón Gironés Riera figura com a apoderat en almenys un compte corrent de Servitransfera Bankinter, obert a la oficina 0550 de la plaça Marquès de Camps de Girona. La investigació vincula aquest «compte matriu» amb un altre que situa sota el control de Gironés i de Josep Mayola, propietari de Servitransfer i imputat en l'anomenat cas Pujol per blanqueig de capital, falsedat i delicte fiscal. Entre les operacions sota sospita, els investigadors destaquen el desviament de fons a l'exterior mitjançant vuit transferències per import d'almenys 328.000 euros a un compte de la societat Hembos Investments oberta al FBC Bank de Zimbabwe sense que hi hagi cap concepte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema